Bitcoin vs. Bitcoin Cash – hvad er forskellen?

Bitcoin v Bitcoin Cash
BITCOIN OG BITCOIN CASH – HVILKEN FORK ER BEDST?

I august 2017 skete der noget i Bitcoin-verdenen, som har splittet kryptosamfundet i to, både digitalt og holdningsmæssigt. En gruppe af udviklere var utilfreds med de lange transaktionstider og de høje gebyrer på handel med Bitcoin. De valgte derfor at forgrene (’fork’) den blockchain, som holder styr på alle Bitcoins og alle transaktioner med Bitcoins, i to. I den tekniske verden kaldes det en ’hard fork’. Og i den nye ’gren’ opstod en ny kryptovaluta – Bitcoin cash. På den pågældende dato for denne ’fork’, blev alle wallets med en bitcoin beholdning, ’belønnet’ med Bitcoin Cash. Hvis man havde 1 Bitcoin (BTC), fik man 1 Bitcoin Cash (BCH) – havde man 0.001 Bitcoin, fik man 0.001 Bitcoin Cash.

Forklaringen fra udviklerne var, at den oprindelige tanke med Bitcoin – at skabe en uafhængig, sikker og non-profit-orienteret online valuta, som kunne bruges til at handle mellem to enheder eller personer – var gået tabt i Bitcoins popularitet og jagten på nem profit. Så for at være loyal mod Bitcoin-skaberen Satoshi Nakamotos ideologi, skabte udviklerne Bitcoin Cash.

Meningen med den nye valuta var at styre fri af de høje fortjenester på handel med Bitcoin. Hvis en enkelt handel med Bitcoin kan koste op til 28 dollars, går hele ideen med at bruge Bitcoin som et uafhængigt betalingsmiddel tabt, argumenterede tilhængerne af den nye Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash har splittet kryptoverdenen

Men der er langt fra enighed i Bitcoin-universet om, hvilken Bitcoin som er den rigtige – den oprindelige Bitcoin (kaldet Bitcoin core) eller den nye Bitcoin cash, som i dag har en værdi på omkring 15 % af den oprindelige Bitcoin. Kursen var på et tidspunkt i 2017 oppe over $2000 pr Bitcoin Cash.

Tilhængere af den nye Bitcoin cash mener, at den som valuta helt vil overtage Bitcoin-markedet på et tidspunkt. Tilhængerne af den oprindelige Bitcoin mener, at problemerne med langsomme transaktionstider og de høje gebyrer kan løses ved at tilføje nye lag af teknologi til det eksisterende system. Begge sider kalder deres blockchain for Bitcoin og der har været en masse støj om dette på de sociale medier. Bl.a Roger Ver er en stor fortaler for Bitcoin Cash og omtaler den konsekvent bare som Bitcoin.

Bitcoin Cash handles lige som mange af de andre kryptovalutaer på de store kryptobørser som Coinbase og BitPanda. Dog skal man være opmærksom på at Bitcoin.com sælger Bitcoin Cash og IKKE Bitcoin. På hjemmesiden fremstår det som at man køber Bitcoin (BTC), men man modtager faktisk Bitcoin Cash (BCH).

Bliv klogere her:
En indføring i Bitcoin og Bitcoin cash i en podcast af journalist Henrik Føns i samarbejde med Ingeniørforeningen: https://ing.dk/artikel/techtopia-13-forstaa-bitcoin-nye-bitcoin-cash-202948