Hvad er Altcoins?

Altcoins updates
HVAD ER ALTCOINS I FORHOLD TIL BITCOIN?

Siden bitcoin så dagens lys i 2009, er der kommet langt over 6000 andre kryptovalutaer til (pr. januar 2021). Antallet vokser hele tiden, da der kontant kommer nye projekter og idéer frem i lyset. Det bliver ofte nævnt at bitcoin var den første kryptovaluta og det bliver nu udforsket, om der egentlig er nogen udfordrer til bitcoin, som sidder højt på bitcoin tronen (bitcoin is king). Disse andre kryptovalutaer kaldes for altcoins (som egentlig bare betyder alternative coins).

“What Are Altcoins?
Altcoins are the other cryptocurrencies launched after the success of Bitcoin. Generally, they sell themselves as better alternatives to Bitcoin. The term “altcoins” refers to all cryptocurrencies other than Bitcoin. As of early 2020, there were more than 5,000 cryptocurrencies by some estimates. According to CoinMarketCap, altcoins accounted for over 34% of the total cryptocurrency market in February 2020 – Investopedia”

Altcoins er peer-to-peer

Mange altcoins bliver udviklet til at løse et bestemt problem eller situation, dvs. de kan have andre formål end bare at være valuta, som har en bestemt værdi, og som man kan sælge videre eller betale med. Stablecoins er f.eks ERC-20 tokens (Ethereum Request for Comment). ERC-20 er den den tekniske standard for de såkaldte smart contracts som Ethereum understøtter. Langt størstedelen af altcoins er baseret på Ethereum ERC-20 og det største problem der lige nu er med Ethereum, er at det er for dyrt at lave overførsler. På peak-tidspunkter kan det koste helt op til $30 for en enkel transaction.

Altcoins ligner for det meste Bitcoin, fordi de specifikt involverer mining, er peer-to-peer og altcoins er sat i verden for at tilbyde en billig og effektiv måde at foretage sikre transaktioner og køb på internettet. Hvordan hver altcoin opfylder disse mål, varierer meget fra coin til coin. Netop af denne grund, hvis du søger at investere i altcoins, bør du researche grundigt og studere alle potentielle altcoins tæt.

Der mangler heller ikke eksempler på, at nye altcoins der kommer på markedet, er drevet af scammere, hvis eneste formål er at løbe med den kryptovaluta som folk har investeret i f.eks ICO´s som er en slags pre-sale, som foregår til en fast pris pr. coin INDEN den kommer på markedet. Så pas på derude i den vilde krypto jungle!

Ethereum er også en altcoin

Ethereum som er den mest kendte kryptovaluta efter bitcoin, benævnes også som en altcoin og er en seriøs udfordrer til bitcoin, da smart contracts (ERC-20 token – Ethereum Request for Comment) har flere muligheder end bitcoin som ikke har den mulighed.

Der bliver hele tiden bygget ovenpå den originale ide som bitcoin er baseret på, men blockchain teknologien forbliver den samme ved alle altcoins, da den er sikker i drift og har vist sig at være bæredygtig til et økonomisk system.

Hold dig opdateret på nye altcoins

Når altcoins er ukendte og billige i pris, kan det være en kæmpe gevinst at opkøbe og vente på at projektet udvikler sig. men det er en stor risiko, da der er utallige eksempler på projekter der aldrig er blevet realiseret i den virkelige verden. Ethereum har også været ukendt engang. Alle kryptovalutaer er baseret på en såkaldt whitepaper, som er den tekniske forklaring på hvad en altcoin har tænkt sig at løse, hvad bruges den pågældende kryptovaluta til osv. Disse whitepapers kan findes på den officielle hjemmeside for alle kryptovaluta.

Hvad er altseason?

Værdien på altcoins varierer utroligt meget og det er bl.a fordi at den måde de adskiller sig fra Bitcoin er deres supply af coins. Bitcoin har omkring 10 bitcoin i omløb og det abslutte maksimum bliver engang i 2100 når der er 21 millioner bitcoin i omløb. Altcoins kan have f.eks 100.000.000.000 coins i omløb og derfor er prisen selvfølgelig det lavere. Altcoins kan også have 100.000 coins i omløb og prisen er så deraf højere.

Der findes trading værktøjer, der kan lave grafer over hvor stor dominans bitcoin har i fohold til altcoins. I starten af 2009 var der ikke så mange andre kryptovalutaer at måle op imod, men idag giver det et godt billede af markeds situationen at kigge på bitcoin dominansen. Normalt er bitcoin dominansen høj i et nedadgående (bear) marked og lav i et opadgående marked. I 2009 var bitcoin dominansen 100, men i 2017 da altseason var på sit højeste, var bitcoin helt nede på 35% på bitcoin dominans grafen. Altseason er altså et opadgående marked, hvor stignings procenterne på altcoins er ekstreme.

Bitcoin dominansen har for nyligt ramt 73% og er nu nedadgående, hvilket kunne betyde en traders største drøm: ALTSEASON

Bitcoin dominance chart

Bitcoin dominance
Bitcoin dominance

Altcoin dominance chart

Altcoins dominance
Altcoins dominance
 • Mining baseret
  Ligesom bitcoin er disse altcoins genereret ved at løse komplekse, matematiske problemer og verificere blocks. Ethereum er også mining baseret.
 • Stablecoins
  Stablecoins søger at forbedre den volatile pris på bitcoin. Det gøres ved at “pegge” værdien til f.eks US dollar, euro og guld. Der findes efterhånden mange stablecoins, her kan nævnes Tether (USDT), USD Coin (USDC) og Binance USD (BUSD).
 • Security Tokens
  Disse altcoins er som regel lanceret som ICO (initial coin offering). De minder om traditionelle aktier og giver ofte afkast i form af f.eks indestående på konto.
 • Utility Tokens
  Utility tokens har en service funktion, som f.eks Basic Attention Token (BAT) som uddeler tokens for at se reklamer i deres Brave Browser. Brugerne kan så donere til deres favorit hjemmeside og youtubere.

Se en kort video om altcoins