Wallets til bitcoin og kryptovaluta

Kryptovaluta sikkerhed
Kryptovaluta sikkerhed

Det første trin, hvis man ønsker at opbevare, bruge og handle med bitcoin, kryptovaluta eller NFT’er, er at oprette en wallet (digital pengepung).

Efterhånden findes der MANGE forskellige typer og udbydere af wallets. De mest populære er hardware wallets, hosted wallets og non-custodial wallets. Nogle blockchains som f.eks OASIS (ROSE) har deres helt egen wallet (non-custodial) og kan downloades på deres hjemmeside.

Andre wallets kan indeholde flere hundrede forskellige kryptovalutaer/tokens. Understøtter wallet f.eks ethereum, så er alle tokens på ethereum også tilgængelige i wallet.

Udbydere af hosted wallets har egentlig fuld kontrol over den kryptovaluta eller bitcoin der bliver opbevaret i deres wallet. Til gengæld er det muligt at optjene krypto ved f.eks staking eller lending af den kryptovaluta, der alligevel er tilgængelig på platformen. Her lister vi kun de hosted wallets der har været på markedet i mange år og er sikre at bruge.

Hvilke overvejelser skal man gøre sig omkring wallets) Det kommer an på hvor stor en bitcoin værdi der skal opbevares og hvilke kryptovalutaer man gerne vil investere i. Hvis det er store summer og man gerne vil have ro i sindet, anbefaler Kryptoupdate at investere i en hardware wallet.

Bedste og mest sikre wallets til opbevaring af kryptovaluta

Ledger Hardware Wallets

En hardware wallet er absolut nødvendig ved opbevaring af Bitcoin og kryptovaluta. Det er utvivlsomt den mest sikre løsning tilgængelig. Ledger har været en prominent aktør på markedet i årevis og er førende inden for hardware wallets.

Deres Ledger Nano S har opnået stor succes, og de har for nylig introduceret Ledger Nano X, som er en smule dyrere end S-modellen. Prisen for Ledger Nano S er 449 DKK, mens Ledger Nano X kan erhverves for 889 DKK. Disse priser synes rimelige i betragtning af den værdi, de tilbyder.

Lær mere om, hvordan en hardware wallet fungerer. En hardware wallet skal være tilsluttet computeren under overførsler af kryptovaluta og Bitcoin. Alle transaktioner skal bekræftes fysisk på wallet, og en pinkode skal indtastes, før det er muligt at sende kryptovaluta. Dette ekstra lag er yderst svært at omgå.

Vi anbefaler at købe direkte fra producenten, da der kan være manipuleret med en hardware wallet købt på f.eks. Ebay eller Den Blå Avis. Man ved faktisk ikke, hvem der har haft kontakt med den hardware wallet, der lander hos dig, og derfor er der (selv om det er en lille) risiko for, at man allerede er blevet hacket, når man modtager sin hardware wallet.

Kryptoupdate anbefaler en hardware wallet til opbevaring af bitcoin/kryptovaluta, selvom det kræver en mindre investering!

Ledger Nano S Plus

Trezor Hardware Wallets

Det understreges gentagne gange: En hardware wallet udgør nærmest en uundværlig nødvendighed, når det kommer til sikker opbevaring af bitcoin og kryptovaluta i almindelighed. Trezor har været til stede på markedet i adskillige år, parallelt med Ledgers tilstedeværelse.

Det anbefales stærkt at foretage købet direkte fra producentens officielle hjemmeside, da der er en betydelig risiko ved at erhverve en hardware wallet fra platforme som f.eks. Ebay, hvor produktet potentielt kan være blevet modificeret. Det er faktisk umuligt at vide, hvem der eventuelt har haft indflydelse på den hardware wallet, man anskaffer sig, og derfor eksisterer der en, selv om beskeden, risiko for at være blevet udsat for hacking, allerede når man modtager sin hardware wallet.

For at forstå vigtigheden af en hardware wallet er det essentielt at fordybe sig i dens funktioner. En hardware wallet skal være tilsluttet computeren under enhver form for kryptovaluta- og bitcoinoverførsel. Samtlige transaktioner kræver fysisk bekræftelse på selve wallet'en, og en personlig pinkode skal indtastes, inden det bliver muligt at sende kryptovaluta. Dette yderligere sikkerhedslag udgør en betydelig barriere, som er yderst vanskelig at omgå.

Trezor en en udbyder der har været på markedet i mange år, nøjagtig som Ledger. Trezor har 2 forskellige hardware wallets i deres sortiment.

Kryptoupdate anbefaler en hardware wallet til opbevaring af bitcoin/kryptovaluta, selvom det kræver en mindre investering!

Trezor hardware wallet