Bitcoin guides

NFT – en teknisk forklaring om ERC-721

NFT’er, eller “non-fungible tokens,” er unikke digitale aktiver, der opererer på blockchain-teknologi. De adskiller sig fra traditionelle kryptovalutaer som Bitcoin eller Ethereum ved ikke at være udskiftelige. Hver NFT har sin egen særlige identifikationskode og metadata, hvilket giver den en uerstattelig karakter.

Bitcoin guides

Bitcoin cyklusser forklaret

Bitcoin, den banebrydende kryptovaluta, har i løbet af sin relativt korte eksistens oplevet bemærkelsesværdige værdicyklusser, der har skabt betydelig opmærksomhed og interesse fra investorer, økonomer og teknologientusiaster verden over.

Bitcoin guides

Hvad er krypto airdrops?

Airdrops er blevet en populær måde for kryptoprojekter at markedsføre sig selv og for at belønne eksisterende kryptoholdere. Et airdrop er en distributionsmetode, hvor kryptoprojekter gratis distribuerer deres tokens eller kryptovaluta til en bestemt gruppe af brugere, normalt til kryptoholdere, som allerede besidder en bestemt type af kryptovaluta.

Hvad er staking?

Hvad er staking?

Staking er processen med at holde en bestemt mængde kryptovaluta i en wallet og bruge den til at validere transaktioner på blockchain netværket. Som tak for denne service tjener man som staker en belønning i form af ny kryptovaluta.

Hvad er Stablecoins

Hvad er stablecoins?

En stablecoin er en type kryptovaluta, der er designet til at have en stabil værdi i forhold til en bestemt fiat-valuta eller et andet aktiv. Formålet med en stablecoin er at give investorerne i kryptoverdenen en form for stabilitet, der normalt ikke er til stede i kryptomarkedet.

Bitcoin guides

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin var den første, reelle kryptovaluta, verden stiftede bekendtskab med. Bag den stod den mystiske Satoshi Nakamoto, som ingen til dato ved, hvem er. Hans mål var at introducere en digital valuta, der kunne bruges som et sikkert betalingsmiddel på nettet, uden brug af mellemænd, som for eksempel banker og børser.

Bear market vs Bull market

Bear market – hvad er det?

Et ‘bear market’ kan eksistere i en lang periode, hvor kurserne generelt er nedadgående, og hvor det kan være svært at få dem til at stige igen. Det kan være svært at håndtere, især hvis man ikke har en plan eller en strategi.

Bitcoin guides

Kryptovaluta og bitcoin ordbog/begreber/slang

Kryptovaluta har en masse forskellige forkortelser og udtryk, som en krypto-nybegynder nemt kan fare vild i. De giver absolut ingen mening, når man støder på dem første gang, de bruges ofte i forkortet udgave, er på engelsk – og kan være en jungle at finde rundt i til at begynde med.