Hvad er en NFT? (Non-Fungible Tokens)

Bitcoin guides
Bitcoin guides

NFT’er, forkortelse for “non-fungible tokens” er digitale objekter på en blockchain med unikke identifikationskoder og metadata, som differentierer dem fra hinanden. De kan ikke udveksles én til én som bitcoin, der fungerer som en udskiftelig form for valuta. Hvert token er altså unikt og kan have unikke egenskaber.

Hver NFT er skabt på en måde, der tillader en bred vifte af anvendelser. De repræsenterer digitale versioner af virkelige objekter som ejendom og kunstværker på en enestående måde. Ved at være baseret på blockchain-teknologi, har NFT’er potentialet til at eliminere behovet for mellemmænd og etablere direkte forbindelser mellem kunstnere og deres fans samt forbedre identitetsstyring.

NFT’er har potentiale til at reducere afhængigheden af mellemled og kan forenkle kontrakter, hvilket åbner op for nye markeder og muligheder. Bl.a andet kan NFT´er bruges i forskellige former for blockchain gaming, hvor de kan erhverves i spillet og derefter handles på en handels platform der understøtter NFT´er.

NFT’er ændrer grundlæggende kryptovalutamodellen ved at tildele hver token en unik og uerstattelig karakter, hvilket gør direkte sammenligning mellem dem umulig. De kan sammenlignes med digitale pas, da de fungerer som digitale repræsentationer af værdier, og hver token er kendetegnet ved sin egen unikke og ikke-overførbare identitet, der adskiller den fra alle andre.

Det bemærkelsesværdige er også, at NFT’er er udvidelige, hvilket betyder, at de kan kombineres for at skabe helt nye, unikke NFT’er med deres egne karakteristika.

Læs mere om ERC-721 og NFT Standarden

Din Kommentar