Kryptovaluta sikkerhed

Wallets til bitcoin og kryptovaluta

Det første trin, hvis man ønsker at opbevare, bruge og handle med bitcoin, kryptovaluta eller NFT’er, er at oprette en wallet (digital pengepung). Efterhånden findes der MANGE forskellige typer og udbydere af wallets. De mest populære er hardware wallets, hosted wallets og non-custodial wallets.

Kryptovaluta sikkerhed

Hvad er en wallet?

Førend du kan købe Bitcoin skal du opsætte din egen personlige wallet. En wallet kan direkte sammenlignes med f.eks netbank. Det er en digital pung, hvor dine Bitcoin eller sågar andre kryptovalutaer bliver opbevaret. Der findes i flere forskellige typer af wallets.

Ledger Nano S Plus

Ledger Nano S Plus hardware wallet

Ledger har netop frigivet deres nye hardware wallet med det mundrette navn Ledger Nano S Plus. Ledger har været på markedet med hardware wallets i mange år og har i øjeblikket 3 forskellige modeller på markedet.

Kryptovaluta sikkerhed

Hvad er en hardware wallet?

En hardware wallet sidder i computeren via et usb-stik og er derfor meget sikker. Der kan kun overføres til andre bitcoin og kryptovaluta adresser, når den sidder fysisk i computeren og der bekræftes med pinkode.

Kryptovaluta sikkerhed

Sikker opbevaring af bitcoin og kryptovaluta

Sikkerhed er ét altoverskyggende emne man altid skal have i baghovedet, når det omhandler kryptoverdenen, men også ved generel færden på internettet. Når man bliver sin egen bank overtager man også det fulde ansvar for sine egne aktiviteter.

Kryptovaluta sikkerhed

Virtual Private Network (VPN)

En VPN (Virtual Private Network) skjuler din IP-adresse ved at lade netværket omdirigere den via en specielt konfigureret fjernserver, der køres af en VPN-vært. Det betyder, at din internetudbyder og andre tredjeparter ikke kan se, hvilke websteder du besøger, eller hvilke data du sender og modtager online.

Kryptovaluta sikkerhed

Ledger Nano S (V 1.4.2) Software Update

Så er Ledger Nano S på banen med en opdatering til deres hardware wallet. En af de rigtig gode ting ved Ledger Nano S, er at der ofte kommer updates til deres firmware. Det er bestemt også nødvendigt, da hardware og software hele tiden skal tilpasses til de forskellige trusler der opstår i forbindelse med opbevaring af kryptovaluta