Hvad er en hardware wallet?

Ledger Nano S Hardware Wallet
Ledger Nano S Hardware Wallet

Der findes forskellige former for wallets, som bruges til at opbevare bitcoin og kryptovaluta generelt. Nogle wallets kan opbevare en specifik kryptovaluta og andre wallets kan opbevare flere forskellige kryptovaluta. Nogle wallets understøtter staking og endda liquidity farming.

En hardware wallet kan opbevare mange forskellige kryptovaluta, men har dog en begrænsning da ikke ALLE kryptovalutaer kan opbevares i en hardware wallet. Der kommer simpelthen så mange nye kryptovalutaer på markedet, at det er umuligt at understøtte alle. Man kan sige at en hardware wallet understøtter de mest velkendte kryptovaluta og alle kan de selvfølgelig opbevare Bitcoin.

Den sikreste løsning er en hardware wallet

Den sikreste  løsning lige nu, når vi snakker om opbevaring af bitcoin, er en hardware wallet, ingen tvivl om det. Når man opretter en hardware wallet, skal man sørge for at skrive det seed ned, som er unik for den givne hardware wallet. Dette sker som regel under oprettelsen af wallet. Et seed består som regel af 12 eller 24 ord. Et godt trick kan være at man opretter sin hardware wallet, skriver seed ned og derefter laver en reset af hardware wallet. Derefter kører man en restore med de ord man netop har skrevet ned. På den måde får man tjekket om man har skrevet det korrekte seed ned. Derudover skal der også oprettes en pinkode.

Hvis du mister din hardware wallet, kan du ALTID få adgang til dine kryptovaluta, ved at indtaste dit seed i en ny hardware wallet.

En hardware wallet er meget sikker

En hardware wallet sidder i computeren via et usb-stik og er derfor meget sikker. Der kan kun overføres til andre bitcoin og kryptovaluta adresser, når den sidder fysisk i computeren og der bekræftes med pinkode. Når den tages ud af computeren, er den offline og dermed sikret mod angreb (men jo ikke tyveri, så opbevar den sikkert!).Læs mere om hvordan man holder sig sikker online: om kryptovaluta sikkerhed.

Når man sender kryptovaluta fra wallet, skal transaktionen bekræftes på selve hardware wallet’en, inden kryptovalutaen bliver sendt til blockchain. Alt efter hvilken hardware wallet man bruger, vil man kunne tilgå wallets via en GUI i f.eks Windows. Når der er oprettet forbindelse og indtastet pinkode, er det nemt at se de adresser der skal bruges til at modtage f.eks bitcoin (eller en anden given kryptovaluta). Det er også ganske nemt at sende kryptovaluta til andre.

Det anbefales at man anskaffer sig en hardware wallet, hvis der er brug for at opbevare større beløb i Bitcoin eller kryptovaluta. Det kræver dog en kontant investering, da en hardware wallet jo ikke er gratis.

Ledger Nano S hardware wallet og Trezor hardware wallet, som vi anbefaler dig at bruge her på siden, er eksempler på hardware wallets.